TECHNOLOGY | PROFITABILITY | SUSTAINABILITY

Hellas Direct

Η Hellas Direct, γνωστή για τις καινοτόμες πρακτικές της στον τομέα της ασφάλισης, έχει δημιουργήσει μοναδικά προϊόντα ασφαλιστικής κάλυψης για αυτοκίνητα, μηχανές και κατοικίες στις αγορές της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Με την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών, χρηματοδοτικών λύσεων για τους πελάτες και μιας αποκλειστικής πλατφόρμας ασφαλειών, η Hellas Direct έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη ικανότητα να συνδυάζει την τεχνολογία με τα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Με αυτόν το τρόπο έχει επιτύχει να αναβαθμίσει τις διαδικασίες της όσο και την εμπειρία των πελατών της. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει μια εφαρμογή για κινητά και μια σειρά από προϊόντα αιχμής αξιοποιώντας την τεχνολογία 5G, πετυχαίνοντας έτσι εξατομικευμένες υπηρεσίες και επιταχύνοντας τις διαδικασίες αποζημίωσης για τους πελάτες. Αυτή η στρατηγική διαφοροποιεί την Hellas Direct και την τοποθετεί ως ηγέτη στο δυναμικό πεδίο της insurtech. Διαβάστε περισσότερα για την επένδυση και την Hellas Direct

Sphynx

Η Sphynx είναι μία εταιρεία τεχνολογίας,  με σκοπό την ανάπτυξη εξαιρετικά καινοτόμων λύσεων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τη διαχείριση του κινδύνου απορρήτου και την εκπαίδευση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η σουίτα προϊόντων που παρέχεται από τη Shynx,  λειτουργεί κάτω από μια ενιαία πλατφόρμα και διατίθεται στην αγορά μέσω δύο βασικών υπηρεσιών. Η πρώτη είναι η διαχειριζόμενη υπηρεσία Κέντρου Αναφοράς Κυβερνοασφάλειας, (MSS/SOC) η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις δυνατές υπηρεσίες ασφάλειας, παροχής συμβουλών, εξουδετέρωσης απειλών και διατήρησης ακεραιότητας τεχνολογικών υποδομών & εφαρμογών. Η δεύτερη είναι η υπηρεσία Cyber Range και Πιστοποίησης, (CRC) όπου πυρήνας της θα είναι η παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης για την κυβερνοασφάλεια σε άτομα και επιχειρήσεις. Διαβάστε περισσότερα για την επένδυση και την Sphynx

WINGS ICT Solutions

Η WINGS είναι μια καινοτόμος  ελληνική εταιρία. Παρέχει ολοκληρωμένες, ψηφιακές λύσεις (λογισμικό και εξοπλισμό) σε κάθετους τομείς όπως στο Περιβάλλον (ποιότητα αέρα, φυσικές καταστροφές) τα Συστήματα Παραγωγής, Δίκτυα & Υποδομές (ενέργεια, νερό, μεταφορές), στον τομέα των Υπηρεσιών (ηλεκτρονική υγεία). Οι ψηφιακές λύσεις και τα προϊόντα IoT που δημιουργεί, κάνουν χρήση προηγμένων τεχνολογιών όπως το 5G, τα Big Data, Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), AR/VR. Διαβάστε περισσότερα για την επένδυση και την WINGS ICT Solutions

Movandi

Movandi

Η Movandi έχει σχεδιάσει & αναπτύξει μικροεπεξεργαστές, software και συστήματα στον τομέα του mmW που συμπληρώνουν ιδανικά την κλασσική macro δομή της ασύρματης κάλυψης, επιτυγχάνοντας μείωση του κόστους ανάπτυξης & λειτουργίας των υποδομών κατά περίπου 50% χρησιμοποιώντας τεχνικές beαm steering/beamforming και ΑΙ. Διαβάστε περισσότερα για την επένδυση και την Movandi.

EdgeQ

H EdgeQ έχει υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα (System-on-a-chip – SoC) τεχνολογίας O-RAN, πλήρως προγραμματιζόμενου μέσω λογισμικού, το οποίο αντικαθιστά πλήρως τον συμβατικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σήμερα για να υποστηρίζει τη λειτουργία ενός 5G σταθμού βάσης.  Διαβάστε περισσότερα για την επένδυση και την EdgeQ.

SafeSize

Safesize

H SafeSize εξειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών (hardware & software) που αντιμετωπίζουν υπαρκτές προκλήσεις στην αγοραστική εμπειρία υποδημάτων.  Η λύση της SafeSize έχει βοηθήσει περισσότερους από 20 εκατ. καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να κάνουν την κατάλληλη επιλογή παπουτσιού.  Διαβάστε περισσότερα για την επένδυση και την SafeSize.

Pandas.io

Pandas.io

Η Pandas.io αλλάζει τη διαδικασία ανταλλαγής μεταχειρισμένων smartphones, μετατρέποντας μία χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία σε μία πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία διάρκειας λίγων λεπτών. Η λύση της εταιρείας περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες και επιταχύνει δραστικά τη μεταπώληση ενός μεταχειρισμένου smartphone. Διαβάστε περισσότερα για την επένδυση και την Pandas.io.

OQ Technology

OQ Technology

Η OQ Technology είναι μια καινοτόμα spacetech εταιρεία που χρησιμοποιεί δορυφόρους χαμηλής τροχιάς για την παροχή απρόσκοπτης συνδεσιμότητας σε εγκαταστάσεις Internet of Things σε περιοχές όπου τα επίγεια δίκτυα δεν παρέχουν κάλυψη. Η OQ έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα, με την επωνυμία “OQ Technology Hellas”, που έχει ως έδρα τη μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Διαβάστε περισσότερα για την επένδυση και την OQ Technology.

Matternet Inc.

Η Matternet παρέχει υπηρεσίες μικρο-μεταφορών με τη χρήση drones σε αστικές περιοχές στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και έχει ήδη πραγματοποιήσει 20.000 εμπορικές πτήσεις. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πραγματοποίηση της επένδυσης, η Matternet προχώρησε στην ίδρυση στην Ελλάδα θυγατρικής εταιρείας (Matternet Europe) για το σύνολο των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη. Διαβάστε περισσότερα για την επένδυση και την Matternet.